Jednoduchý recept

Kuřecí játra s koňakem

  • Španělsko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 3 Kuřecí játra s koňakem 5 1
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 48718
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
220 g Játra kuřecí
150 ml Martell cognac
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 725kJ
0% Sacharidy 1 g
6% Tuky 4 g
5% Sodík 98 mg
17% Bílkoviny 9 g
  • Kuřecí játra s koňakem
  • Kuřecí játra s koňakem
  • 1
  • Kuřecí játra s koňakem
  • 2
  • Vložit obrázek

Kuřecí játra s koňakem postup přípravy receptu:

1

V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme očištěná játra a restujeme 4 minuty.

2

Měkká játra osolíme, opepříme a přelijeme koňakem. Krátce povaříme do odpaření tekutiny.

3

Krajíčky toastového chleba nasucho opečeme v pánvi. Poklademe je kuřecími játry a posypeme nasekanou petrželkou.

4

Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře a hodnocení

 
Romana
Kuřecí játra s koňakem
Já alkohol v jídle moc nemusím, ale v tomhle případě asi udělám výjimku. Jen ten ko%nak možná nahradím něčím jiným.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
4
Skvělý recept