Marmeláda z lesních jahod - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z lesních jahod
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48719 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,2 kg | Cukr krystal |
2 kg | Jahody lesní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 242g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jahody lesní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marmeláda z lesních jahod postup přípravy receptu:
1 | Jahody přebereme, očistíme, omyjeme a 1.5kg nasypeme do kastrolu. Rozvaříme, přisypeme cukr, promícháme a znovu vaříme, dokud se nerozpustí. Poté přidáme zbylé jahody a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí. |
2 | Hotový džem necháme mírně vychladnout, rozdělíme do skleniček a po vystydnutí zavíčkujeme. |
3 | Uložíme na suchém a temném místě. |