Jednoduchý recept

Džem z čerstvých jeřabin

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48725

Ingredience

1 kg Cukr krystal
2 kg Jeřabiny čerstvé
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 279kJ
38% Sacharidy 136 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
4% Bílkoviny 2 g

Džem z čerstvých jeřabin postup přípravy receptu:

1

Zralé jeřabiny otrháme, očistíme, propláchneme vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a rozvaříme doměkka. Poté prolisujeme a vzniklou kaši znovu povaříme. Přidáme cukr a dál vaříme do zhoustnutí. Mezitím stále mícháme.

2

Horkou marmeládu ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Uložíme na studeném a temném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept