Jednoduchý recept

Džem z čerstvých jeřabin a jablek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48727
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 ks Citrony
2,5 kg Cukr krystal
2 kg Jablka
3 kg Jeřabiny čerstvé
1 ks Skořice celá
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 761kJ
47% Sacharidy 168 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
3% Bílkoviny 2 g

Džem z čerstvých jeřabin a jablek postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a na hrubém struhadle nakrouháme. Promícháme s cukrem, přidáme omytou kůru z citronu, skořici a přilijeme vodu. Vaříme cca 10 minut za stálého míchání.

2

Jeřabiny očistíme, otrháme a přidáme k jablkům. Společně vaříme dalších cca 10 minut. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, horkou marmeládu rozdělíme ihned do skleniček a zavíčkujeme, nebo povážeme celofánem a zalijeme parafínem. Uložíme na chladném a suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept