Jednoduchý recept

Sýrový pudink zapečený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 48728

Ingredience

0,5 l Mléko polotučné
30 g Máslo bylinkové
70 g Máslo čerstvé
40 g Pažitka
100 g Sýr Čedar
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 607kJ
2% Sacharidy 7 g
43% Tuky 32 g
10% Sodík 205 mg
32% Bílkoviny 18 g

Sýrový pudink zapečený postup přípravy receptu:

1

V misce utřeme máslo se žloutky do pěny. Mléko smíchané s moukou svaříme za stálého míchání na hustou kaši a necháme vychladnout. Studenou kaši po lžících přidáváme do žloutkové pěny a třeme vařečkou dohladka. Nakonec vmícháme strouhaný sýr a pevný sníh z bílků. Zapékací misky dobře vymažeme máslem, naplníme hmotou a zakryjeme alobalem. Vložíme do pekáče s vodou, voda by měla být asi do půlky zapékacích misek a pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme, posypeme nasekanou pažitkou a pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept