Sýrový pudink zapečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový pudink zapečený
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48728 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Máslo bylinkové |
70 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
40 g | Pažitka |
100 g | Sýr Čedar |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 418,0mg |
Draslík | 141,2mg |
Vláknina | 400,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sýr Čedar, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový pudink zapečený postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme máslo se žloutky do pěny. Mléko smíchané s moukou svaříme za stálého míchání na hustou kaši a necháme vychladnout. Studenou kaši po lžících přidáváme do žloutkové pěny a třeme vařečkou dohladka. Nakonec vmícháme strouhaný sýr a pevný sníh z bílků. Zapékací misky dobře vymažeme máslem, naplníme hmotou a zakryjeme alobalem. Vložíme do pekáče s vodou, voda by měla být asi do půlky zapékacích misek a pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme, posypeme nasekanou pažitkou a pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem. |