Tvarohové smaženky s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové smaženky s hrozinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48730 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
30 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
30 g | Hrozinky |
200 g | Krém smetanový vanilkový |
250 g | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 g | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
Na kvásek | |
---|---|
5 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
2 dl | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 102,1mg |
Draslík | 194,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Droždí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Mouka polohrubá, Tvaroh měkký, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krém smetanový vanilkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové smaženky s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku mírně ohřejeme mléko, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr krupici. Důkladně promícháme a necháme vzejít kvásek. V misce utřeme tvaroh s cukrem, přidáme kvásek, trochu soli, citronovou kůru, 2 vejce, mouku a hrozinky a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout. |
2 | Z vykynutého těsta vykrajujeme namaštěnou lžící noky, které osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Podáváme pocukrované s kopečkem smetanového krému. |
Poznámka
Těsto musí v teple hodinu kynout.