Jednoduchý recept

Tvarohové smaženky s hrozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 48730
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

20 g Citronová kůra
30 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
30 g Hrozinky
200 g Krém smetanový vanilkový
250 g Mouka polohrubá
1 dl Olej slunečnicový
2 g Sůl
250 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí
Na kvásek
5 g Cukr krupice
20 g Droždí
2 dl Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 901kJ
15% Sacharidy 53 g
58% Tuky 43 g
17% Sodík 332 mg
36% Bílkoviny 20 g

Tvarohové smaženky s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

V rendlíku mírně ohřejeme mléko, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr krupici. Důkladně promícháme a necháme vzejít kvásek. V misce utřeme tvaroh s cukrem, přidáme kvásek, trochu soli, citronovou kůru, 2 vejce, mouku a hrozinky a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout.

2

Z vykynutého těsta vykrajujeme namaštěnou lžící noky, které osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Podáváme pocukrované s kopečkem smetanového krému.

Poznámka

Těsto musí v teple hodinu kynout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept