Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 48731
Kategorie: Rizota

Ingredience

10 g Lanýž
50 g Lanýžová salsa
100 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže Arborio
1 ks Šalotka
60 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
70 g Sýr Parmezán
70 ml Víno bílé
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 559kJ
26% Sacharidy 93 g
59% Tuky 44 g
37% Sodík 745 mg
30% Bílkoviny 17 g

Rizoto lanýžové postup přípravy receptu:

1

Cibuli šalotku si nasekáme nadrobno a vhodíme na pánev na olej, kde počkáme, až zesklovatí. Vložíme k cibuli rýži a restujeme ji, ale dáváme pozor, aby se nepřipálila. Pak přilijeme bílé víno, promícháme počkáme, dokud se víno neodvaří. Přilijeme vývar tak, aby jeho hladina sahala asi půl centimetru nad rýži. Ztlumíme plamen, vložíme lanýžovou salsu a ponecháme směs, aby probublávala. Mícháme. Musíme stále přilévat vývar, musí sahat k hladině s rýží. Vařená rýže nesmí zůstat nahoře suchá, ale ani v ní nesmí být příliš velké množství tekutiny.

2

V okamžiku, kdy rýže začne měknout, k ní přidáme smetanu a počkáme, dokud nebude měkké na skus. tedy řidší, ale pořád krémová. Odložíme z ohně a přimícháme do ní sýr parmezán, který jsme si nastrouhali a také máslo. Zamícháme. Osolíme a opepříme. K hotovému rizotu postrouháme lanýže, nejlépe čerstvé.

Poznámka

Namísto lanýžové salsy, můžeme použít lanýžovou pastu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept