Švédské roštěnky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédské roštěnky na smetaně
Švédské roštěnky na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 ml | Hořčice |
600 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
30 g | Kapary |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
400 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 225,5mg |
Draslík | 213,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 628,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka vys. peč., Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédské roštěnky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opečeme. Na výpeku ze slaniny osmažíme nakrájenou cibuli, na ni vložíme roštěnky a osmahneme z obou stran, aby se zatáhly. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a kapary a zakryté dusíme, podle potřeby podléváme, dokud není maso měkké. Smetanu smícháme s moukou a vlijeme k masu. Promícháme a necháme povařit do zhoustnutí. |