Recept

Telecí roláda s cizrnovým pyré

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 330 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 48737
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rozmarýn čerstvý
50 g Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
1000 g Telecí krk
1 l Voda pitná
Na cizrnové pyré
500 g Cizrna
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 405kJ
11% Sacharidy 41 g
140% Tuky 105 g
12% Sodík 249 mg
115% Bílkoviny 65 g

Telecí roláda s cizrnovým pyré postup přípravy receptu:

1

Maso z telecího krku osolíme a opepříme a svážeme do tvaru rolády. Připravíme si gril a opečeme na něm maso ze všech stran. Na větší kousky si nakrájíme zeleninu, kterou vložíme do oleje a necháme vařit na mírném ohni do 80°C. Nedojde přitom k žádné ztrátě živin. Zároveň k zelenině přidáme do svazečku svázanou šalvěj a rozmarýn. Telecí roládu vložíme k zelenině, zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené, ale voda nesahala příliš vysoko. Přikryjeme pokličkou a necháme při 90°C táhnout asi 5 hodin. Pak maso vyndáme z hrnce a omáčku přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme.

2

Připravíme si cizrnové pyré. V oleji necháme na mírném ohni provářet parmskou šunku, nejlépe kus vcelku a přidáme rozmarýn. Olej by němel být teplejší než 90°C. Přidáme cizrnu, kterou jsme si den předem namočili do vody. Do hrnce přilijeme tolik vody, aby cizrna zůstala ponořená a necháme probublávat na mírném ohni dokud cizrna nezměkne. Jakmile je cizrna měkká, vložíme ji do mixéru a dohladka rozmixujeme. Osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept