Telecí roláda s cizrnovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 330 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí roláda s cizrnovým pyré
Celkový čas: | 330 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 48737 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
1000 g | Telecí krk |
1 l | Voda pitná |
Na cizrnové pyré | |
---|---|
500 g | Cizrna |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 433,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cuketa, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Cizrna, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí krk nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí roláda s cizrnovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Maso z telecího krku osolíme a opepříme a svážeme do tvaru rolády. Připravíme si gril a opečeme na něm maso ze všech stran. Na větší kousky si nakrájíme zeleninu, kterou vložíme do oleje a necháme vařit na mírném ohni do 80°C. Nedojde přitom k žádné ztrátě živin. Zároveň k zelenině přidáme do svazečku svázanou šalvěj a rozmarýn. Telecí roládu vložíme k zelenině, zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené, ale voda nesahala příliš vysoko. Přikryjeme pokličkou a necháme při 90°C táhnout asi 5 hodin. Pak maso vyndáme z hrnce a omáčku přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme. |
2 | Připravíme si cizrnové pyré. V oleji necháme na mírném ohni provářet parmskou šunku, nejlépe kus vcelku a přidáme rozmarýn. Olej by němel být teplejší než 90°C. Přidáme cizrnu, kterou jsme si den předem namočili do vody. Do hrnce přilijeme tolik vody, aby cizrna zůstala ponořená a necháme probublávat na mírném ohni dokud cizrna nezměkne. Jakmile je cizrna měkká, vložíme ji do mixéru a dohladka rozmixujeme. Osolíme a opepříme. |