Recept

Grilované ďábelské kuře

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 240 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 48738

Ingredience

500 g Brambory
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
1 ks Citrony
1 ks Kuře
1 ks Limetka
5 polévková lžíce Olej olivový
5 ks Pepř černý celý
20 g Rozmarýn čerstvý
200 g Sůl mořská
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,080 kcal
Kilojoule 4 518kJ
6% Sacharidy 22 g
97% Tuky 73 g
998% Sodík 20 g
148% Bílkoviny 83 g

Grilované ďábelské kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, podélně rozkrojíme, vykostíme a rozklepeme. V misce přichystáme marinádu. Vlijeme do ní olivový olej, přidáme vymačkanou šťávu z citronu a limetky. Přiložíme snítku rozmarýnu a posypeme pepřeme a chilli kořením, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku. Připravené kuře vložíme do marinády a přemístíme do chladničky, kde maso necháme alespoň 4 hodiny odležet. Marinované kuře grilujeme.

2

Brambory oškrábeme a vložíme do vody osolené mořskou solí. Uvaříme, pak přendáme na pečicí plech. Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme brambory při této teplotě 10 minut. Nakonec je rozkrojíme na poloviny a ještě dáme na gril.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept