Jednoduchý recept

Jehněčí maso se špenátovou roládkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 48740
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
50 ml Hovězí vývar základní
320 g Jehněčí pečeně
80 g Kuřecí prsa
30 g Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
20 g Rajčata sušená sterilovaná
80 g Smetana 12% (konzumní)
12 g Sůl
2 g Tymián sušený
1 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Víno červené
Telecí ledvinky
20 g Hořčice Dijonská
20 g Hrášek
50 g Máslo čerstvé
50 g Šalotka
40 g Smetana 12% (konzumní)
120 g Telecí ledviny
50 ml Víno červené
Špenátová roládka
20 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
40 g Mouka kukuřičná
1 g Pepř černý mletý
50 g Špenát listový čerstvý
4 g Sůl
20 g Sýr Parmezán
40 g Těsto filo
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 856kJ
7% Sacharidy 24 g
59% Tuky 44 g
116% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 38 g

Jehněčí maso se špenátovou roládkou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, v pánvi rozehřejeme olej a maso vcelku na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Do mixéru vložíme kuřecí maso, přidáme žloutek, smetanu, sušená rajčata, sůl, pepř a rozmixujeme na kaši. Touto kaší potřeme jehněčí maso z jedné strany, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě doměkka.

2

Telecí ledvinky očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, v rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme ledvinky, orestujeme, ochutíme hořčicí, podlijeme červeným vínem, částečně vyvaříme, přilijeme smetanu, přisypeme hrášek a podusíme doměkka.

3

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl, pepř a přivedeme k varu. Pomalu přisypáváme kukuřičnou mouku, ihned rozmícháváme, dokud kaše nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím nasekáme čerstvé špenátové listy najemno, parmezán nastrouháme a spolu se žloutkem vmícháme do kaše. Dobře promícháme, kaši rovnoměrně rozprostřeme na tenké plátky těsta, zabalíme do roládky, potřeme máslem, vložíme do pekáčku a ve vyhřáté troubě krátce zapečeme.

4

Na talíře nejprve nalijeme směs z telecích ledvinek, na ni upravíme porce jehněčího masa, doplníme špalíčkem špenátové roládky, v rendlíku na másle osmahneme česnek, podlijeme červeným vínem, hovězím vývarem, vyvaříme dohusta a vzniklou šťávou porce na talířích přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept