Jednoduchý recept

Lehký moučník s nugátem a ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 48742
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

20 g Cukr vanilka
80 g Hroznové víno
20 ml Likér Grand Marnier
80 g Pomeranče
40 ml Sirup pomerančový
100 g Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Víno bílé
Nugátový moučník
30 g Čokoláda hořká
35 g Cukr moučkový
20 g Máslo čerstvé
35 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Nugát světlý
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 468kJ
13% Sacharidy 46 g
39% Tuky 29 g
3% Sodík 64 mg
20% Bílkoviny 11 g

Lehký moučník s nugátem a ovocem postup přípravy receptu:

1

Do kovové misky nalijeme bílé víno, likér, přidáme vanilkový cukr, žloutky, misku vložíme do vroucí vody a metlou ve vodní lázni vyšleháme pěnu. Misku vyndáme z vodní lázně, šleháme, dokud pěna nevychladne. Nyní přimícháme šlehačku. Pěnu upravíme do skleniček nebo mističek a pokapeme pomerančovým sirupem.

2

Do jiné misky nasypeme cukr, přidáme žloutky, vejce a vyšleháme metlou do pěny. V rendlíku roztavíme máslo, přidáme nalámanou čokoládu, trochu nugátu, opatrně přimícháme k pěně z vajec a nakonec postupně přimícháme mouku. Vzniklé těsto naporcujeme do malých formiček a zapečeme v silně vyhřáté troubě. Zapékáme asi 5 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme z formiček a při servírování doplníme dílky čerstvého pomeranče a kuličkami hroznového vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept