Recept

Telecí hřbet s bramborovým salátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 48743
Kategorie: Brambory

Ingredience

20 g Ančovičky konzervované
0,5 ks Celer bulvový
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
50 g Kapary
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1000 g Telecí plec
200 g Tuňák v oleji
Na omáčku
200 g Majonéza
250 g Mascarpone
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Víno bílé
Na salát
2 ks Ančovičky konzervované
4 ks Brambory
2 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
20 g Petržel - nať
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,474 kcal
Kilojoule 6 166kJ
12% Sacharidy 43 g
137% Tuky 103 g
81% Sodík 2 g
154% Bílkoviny 87 g

Telecí hřbet s bramborovým salátem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli, posekáme ji nadrobno. Oškrábeme cibuli a celer, nakrájíme na kostičky. Nasekanou cibuli, kostičky mrkve a celeru vložíme do pekáčku. Dále oloupeme stroužky česneku a nasekáme nadrobno. Na kousky nakrájíme ančovičky a tuňáka, přidáme k zelenině v pekáči. Z jednoho citronu oloupeme kůru. Všechno lehce promícháme. Maso z telecího hřbetu natřeme dijonskou hořčicí, osolíme a opepříme. Připravíme pánev, na které rozpálíme olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Orestované maso pak vložíme do pekáčku na vrstvu zeleninové směsi. Přilijeme na něj 4 lžíce olivového oleje. Troubu předehřejeme na 180 °C a maso s pekáčkem vložíme dovnitř. 35 minut pečeme. Pak hotové maso odložíme stranou a počkáme, dokud nevychladne.

2

Nachystáme omáčku. Do pekáčku, v němž jsme předtím připravovali pečené maso se zeleninou, vložíme k zelenině máslo a přelijeme bílým vínem. Svaříme, dokud se tekutina neodvaří. Pak přendáme do mísy a rozmixujeme. Vložíme k rozmixované směsi majonézu a znovu mixujeme. Pak omáčku přepasírujeme přes připravené sítko. Na závěr do ní přidáme sýr mascarpone a promícháme. Dosolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.

3

Připravíme salát. V osolené vodě uvaříme brambory a pak je pokrájíme na kostky, které vsypeme do mísy. Přidáme k ním nasekané kapary, pokrájené ančovičky , na jemno nasekanou šalotku a petrželovou nať, osolíme a opepříme. Vlijeme olivový olej a přidáme vinný ocet. Nakonec promícháme.

4

Vychladlé upečené telecí maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým salátem jako přílohou. Přelijeme studenou omáčkou. Ozdobíme ještě kousky ančoviček, pokapeme olivovým olejem a a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept