Krémová polévka z artyčoků se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z artyčoků se šunkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48744 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
160 g | Artyčoky |
60 g | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Ocet vinný |
2 g | Pepř černý mletý |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
80 g | Šunka parmská |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 176,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 5,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 158,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibule, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka z artyčoků se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Srdíčka artyčoků vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve na rozpuštěné máslo, zpěníme, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Odstavíme a necháme vychladnout. Uvařené artyčoky rozmixujeme dohladka přímo ve vodě, ve které se vařily, pomalu přidáme cibulovou jíšku, dobře rozmícháme a zvolna vaříme půl hodiny. Nakonec přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme podle chuti, zakápneme vinným octem, polévku nalijeme do hlubokých talířů, parmskou šunku nakrájíme na nudličky a posypeme povrch polévky. |
Poznámka
Máme-li artyčoky nakládané, doba vaření se podstatně zkracuje.