Recept

Dušená směs z ryb a mořských živočichů

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 48745

Ingredience

5 g Chilli paprička sušená
4 krajíc Chléb toastový
100 g Krevety tygří - loupané
4 ks Langusta
200 g Mořský vlk
200 g Mořský ďas
200 g Mušle slávky
100 g Mušle srdcovky
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
250 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl
200 g Treska aljašská
70 ml Víno bílé
300 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
50 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 868kJ
13% Sacharidy 46 g
45% Tuky 33 g
49% Sodík 984 mg
90% Bílkoviny 51 g

Dušená směs z ryb a mořských živočichů postup přípravy receptu:

1

Z ryby mořského vlka odstraníme šupiny a vyndáme vnitřnosti. Rybu rozkrájíme na filety a odložíme. Očištěnou tresku a mořského ďasa rozkrájíme na kousky, které by odhadem neměly mít více než 50 g. Langusty a krevety rozpůlíme a vyndáme střívko.

2

Chilli papričku nasekáme nadrobno, oloupané stroužky česneku také pokrájíme na malé kousky. Do kastrolu vlijeme asi 50 ml olivového oleje a papričky a česnek na něm orestujeme. Pak do pánve přidáme mušle srdcovky i slávky a kostru z mořských vlků. Přilijeme bílé víno, zeleninový vývar, přidáme do kastrolu i cherry rajčátka. Vývar necháme ztlumeném plameni z větší části vyvařit, osolíme ho a opepříme. Kostry z ryby vyndáme a přidáme ke směsi i kousky tresky a mořského ďasa a vlka. Přiklopíme kastrol poklicí a ještě 3 minuty necháme dusit. Pak jemně vyndáme kousky ryb. Do kastrolu vložíme hrubě nasekanou petrželku a zbylou část olivového oleje. Už ovšem nic nevaříme, protože petrželka by nebyla dobrá. Vlijeme směs do hlubokých talířů, naskládáme do ní vyjmuté kousky ryb a ještě opepříme čerstvě umletým pepřem.

3

Jako přílohu podáváme opečené krajíce chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept