Dušená směs z ryb a mořských živočichů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená směs z ryb a mořských živočichů
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 48745 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli paprička sušená |
4 krajíc | Chléb toastový |
100 g | Krevety tygří - loupané |
4 ks | Langusta |
200 g | Mořský ďas |
200 g | Mořský vlk |
200 g | Mušle slávky |
100 g | Mušle srdcovky |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata Cherry |
50 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Treska aljašská |
70 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 781,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Chléb toastový, Mořský ďas, Mořský vlk, Mušle slávky, Mušle srdcovky, Šalotka, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Langusta, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená směs z ryb a mořských živočichů postup přípravy receptu:
1 | Z ryby mořského vlka odstraníme šupiny a vyndáme vnitřnosti. Rybu rozkrájíme na filety a odložíme. Očištěnou tresku a mořského ďasa rozkrájíme na kousky, které by odhadem neměly mít více než 50 g. Langusty a krevety rozpůlíme a vyndáme střívko. |
2 | Chilli papričku nasekáme nadrobno, oloupané stroužky česneku také pokrájíme na malé kousky. Do kastrolu vlijeme asi 50 ml olivového oleje a papričky a česnek na něm orestujeme. Pak do pánve přidáme mušle srdcovky i slávky a kostru z mořských vlků. Přilijeme bílé víno, zeleninový vývar, přidáme do kastrolu i cherry rajčátka. Vývar necháme ztlumeném plameni z větší části vyvařit, osolíme ho a opepříme. Kostry z ryby vyndáme a přidáme ke směsi i kousky tresky a mořského ďasa a vlka. Přiklopíme kastrol poklicí a ještě 3 minuty necháme dusit. Pak jemně vyndáme kousky ryb. Do kastrolu vložíme hrubě nasekanou petrželku a zbylou část olivového oleje. Už ovšem nic nevaříme, protože petrželka by nebyla dobrá. Vlijeme směs do hlubokých talířů, naskládáme do ní vyjmuté kousky ryb a ještě opepříme čerstvě umletým pepřem. |
3 | Jako přílohu podáváme opečené krajíce chleba. |