Jednoduchý recept

Kuřecí špíz s krevetami a rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 48748
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Cuketa
8 g Koření grilovací
120 g Krevety tygří - loupané
400 g Kuřecí prsa
40 g Limetka
150 g Mrkev kořen
100 ml Olej olivový
30 g Olej sezamový
1 g Pepř bílý
2 g Pepř černý mletý
10 g Sezam - semena
8 g Sůl
Tomatový omáčka
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
20 g Cibule
20 g Olej olivový
200 g Omáčka k masu tomatová pikantní
1 g Pepř černý mletý
250 g Rajčata
5 g Sůl
40 ml Vývar zeleninový
Rýže
20 g Cibule
20 g Olej olivový extra panenský
300 g Rýže Basmati
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 729kJ
12% Sacharidy 42 g
55% Tuky 41 g
104% Sodík 2 g
60% Bílkoviny 34 g

Kuřecí špíz s krevetami a rýží postup přípravy receptu:

1

Do misky nalijeme olej, osolíme, opepříme, přisypeme grilovací koření, kuřecí maso nakrájíme na kostky, promícháme s ochuceným olejem a necháme aspoň 12 hodin marinovat.

2

Limetky nakrájíme na osminky, cibuli nadrobno, rajčata na čtvrtky, bylinky posekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme rajčata, rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a podusíme. Je-li omáčka příliš hustá, naředíme ji zeleninovým vývarem. Omáčku přecedíme a udržujeme teplou.

3

Rýži uvaříme doměkka se solí, troškou oleje a kouskem cibule. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na tenké proužky, které osmahneme na sezamovém oleji, osolíme, opepříme a posypeme sezamovými semínky.

4

Na jehly napichujeme střídavě kousky kuřecího masa, osminky limetky, krevety, potřeme marinádou a opečeme na grilu nebo na pánvi. Na talíře najdříve upravíme kopečky rýže, obložíme orestovanou zeleninou, přelijeme tomatovou omáčkou a navrch položíme opečený špíz.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept