Recept

Vepřové ledvinky dušené se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48749

Ingredience

1 ks Cibule
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
100 g Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
60 g Pórek
60 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
600 g Vepřové ledvinky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 913kJ
2% Sacharidy 6 g
18% Tuky 13 g
32% Sodík 644 mg
31% Bílkoviny 17 g

Vepřové ledvinky dušené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Ledvinky po délce rozkrojíme, tuk vyřízneme, ledvinky dobře vypereme, necháme okapat a vysušíme v utěrce. V hrnci přivedeme k varu vodu, ledvinky nakrájíme na silné plátky a vhodíme do vroucí vody. Hrnec odstavíme a ihned slijeme.

2

Na velké pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme nakrájenou cibulku, vložíme plátky ledvinek a orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme asi 10 minut, přidáme zeleninu nakrájenou na proužky a společně dusíme 5 minut. Když jsou ledvinky měkké, necháme vydusit většinu šťávy, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a chvilku povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept