Hovězí srdce na špeku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí srdce na špeku
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4875 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
400 g | Hovězí srdce |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 138,1mg |
Draslík | 347,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 7,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí srdce, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí srdce na špeku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí srdce zbavíme žilek a blan, omyjeme a protáhneme poloviční dávkou slaniny. Osolíme a opepříme. |
2 | Rozpustíme sádlo a osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli se zbytkem slaniny. |
3 | Zalijeme vařící vodou, vložíme připravené srdce a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas srdce obrátíme a šťávu dle potřeby doléváme vařící vodou. |
4 | Měkké srdce vyndáme ze šťávy a necháme ji vydusit na tuk. Šťávu pak zaprášíme moukou, opražíme ji dočervena a přilijeme vlažnou vodu, tak aby šťáva byla řidší. Necháme ještě povařit asi 40 minut. |
5 | Pak vložíme zpět rozporcované srdce, které jsme nakrájeli na plátky přes vlákna a necháme přejít varem. |
6 | Šťávu podáváme necezenou. |
Poznámka
K příloze je vhodná rýže či brambory posypané nakrájenou petrželovou natí.