Jednoduchý recept

Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 48751
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

20 g Cukr krupice
15 g Cukr vanilka
150 g Jahody zahradní
2 g Máta
250 ml Mléko polotučné
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
100 g Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 g Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 200kJ
7% Sacharidy 26 g
22% Tuky 17 g
6% Sodík 124 mg
16% Bílkoviny 9 g

Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutky, misku vložíme do horké vodní lázně a metlou vejce ušleháme dohusta. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky, jahody s cukrem rozmixujeme dohladka. Vejce, šlehačku a jahody spolu promícháme, nalijeme do formičky a necháme ztuhnout v lednici.

2

Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do mléka, přidáme vanilkový cukr, mátu, kousek vanilky, povaříme minutu, odstavíme a necháme vychladnout.

3

Vychlazený jahodový dezert vyklopíme z formy, nakrájíme na porce, upravíme na talířky a přelijeme vanilkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept