Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 48751 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
15 g | Cukr vanilka |
150 g | Jahody zahradní |
2 g | Máta |
250 ml | Mléko polotučné |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 g | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 341,5mg |
Draslík | 117,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Máta, Pudinkový prášek - vanilkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový dezert s vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do kovové misky rozklepneme vejce, přidáme žloutky, misku vložíme do horké vodní lázně a metlou vejce ušleháme dohusta. Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky, jahody s cukrem rozmixujeme dohladka. Vejce, šlehačku a jahody spolu promícháme, nalijeme do formičky a necháme ztuhnout v lednici. |
2 | Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do mléka, přidáme vanilkový cukr, mátu, kousek vanilky, povaříme minutu, odstavíme a necháme vychladnout. |
3 | Vychlazený jahodový dezert vyklopíme z formy, nakrájíme na porce, upravíme na talířky a přelijeme vanilkovou omáčkou. |