Zeleninová polévka s kukuřicí a noky z polenty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s kukuřicí a noky z polenty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48752 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
50 g | Polenta |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar zeleninový |
125 g | Zakysaná smetana |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 159,4mg |
Draslík | 576,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Polenta, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s kukuřicí a noky z polenty postup přípravy receptu:
1 | Petrželku a pažitku omyjeme a nasekáme na jemno. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 2 dl vývaru, vsypeme do něj polentu a větší část nakrájených bylinek, necháme několik minut provařit na malém ohni a pak vmícháme vajíčko. |
3 | Zbylý vývar smícháme s mraženou polévkovou zeleninou a vaříme na středním ohni do poloměkka. Pak k zelenině přisypeme kukuřici, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme a osolíme a ještě krátce provaříme. |
4 | Z uvařené polenty tvarujeme noky, které vložíme do polévky. |
5 | Polévku s noky podáváme horkou, posypanou zbylou nasekanou petrželkou a pažitkou. |