Zapečená slezina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená slezina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48754 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
1 g | Jalovec |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
40 g | Strouhanka |
6 g | Sůl |
200 g | Telecí slezina |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 177,3mg |
Draslík | 431,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 4,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Citronová šťáva, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Telecí slezina, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená slezina postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme naškrábanou slezinu, sůl, pepř, jalovec, citronovu šťávu. Opékáme 5 minut za stálého míchání, nakonec zalijeme vínem a vmícháme strouhanku. Vzniklou směs bohatě namažeme na toastový chléb a dáme na plech zapéct do středně vyhřáté trouby asi na 10 minut. |