Jednoduchý recept

Rýže s houbami a cuketou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48755

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Cuketa
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
150 g Rýže předvařená (parboiled)
30 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
3 dl Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 412kJ
25% Sacharidy 89 g
21% Tuky 16 g
54% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Rýže s houbami a cuketou postup přípravy receptu:

1

Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé nudličky. Žampiony opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.

2

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou, nasekáme. Sýr nastrouháme na jemno.

3

Ve hrnci rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme cuketu a houby a za stálého míchání vše chvilku smažíme. Potom do pánve přisypeme rýži a přilijeme vývar, okořeníme tymiánem, opepříme a osolíme, promícháme a vaříme 10 minut na mírném ohni. Během vaření občas zamícháme.

4

Po 10 minutách vaření do hrnce přidáme nakrájenou petrželku, vmícháme smetanu a polovinu nastrouhaného sýra, znovu dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme ještě chvilku prohřívat.

5

V malé pánvi bez tuku osmažíme piniová semínka dozlatova.

6

Rýžovou směs rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a opraženými semínky pinie a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít různé druhy hub - například 150 g žampionů a 150 g hlívy ústřičné, hříbky apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept