Recept

Dezert Panna cotta s kompotovaným chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 48757

Ingredience

Na Panna cottu
130 g Cukr krupice
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
3 plátek Želatina
Na kompot
150 g Chřest bílý
150 g Cukr krupice
0,3 ks Pomeranče
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 561kJ
21% Sacharidy 76 g
45% Tuky 34 g
0% Sodík 3 mg
7% Bílkoviny 4 g

Dezert Panna cotta s kompotovaným chřestem postup přípravy receptu:

1

Do studené vody namočíme želatinu. Do menšího hrnku vlijeme smetanu a zahřejeme ji na 100 °C. Odstavíme z ohně. Do smetany přisypeme cukr a polovinu vnitřku vanilkového lusku, kterou ve smetaně dobře rozmícháme. Vanilka zvýrazní výslednou chuť. Necháme zchladnout na 80 °C a pak přidáme do smetany namočenou želatinu. Rozmícháme dohladka, přecedíme a vlijeme do formiček. Vložíme do chladničky, kde necháme asi 4 hodiny vychladit.

2

Bílý chřest rozkrájíme na kousky dlouhé asi 1,5 centimetru, hlavičky můžeme ponechat o něco delší. V pánvi rozpustíme cukr a přisypeme k němu zbylou polovinu semínek z vanilkového lusku. Dále přidáme ještě 2 plátky pomerančové kůry, ovšem seříznuté bez bílé dužiny. Vložíme do pánve ještě pokrájený chřest a zalijeme 4 lžícemi vody. Ponecháme na mírném ohni, dokud chřest nezměkne a cukr nevytvoří sirup.

3

Z formiček vyklepneme panna cottu, dáme ji na talíř a přelijeme kompotovaným chřestem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept