Recept

Husarská svíčková s haluškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 4876

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Hovězí svíčková
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
180 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 395kJ
3% Sacharidy 10 g
71% Tuky 53 g
39% Sodík 783 mg
94% Bílkoviny 53 g

Husarská svíčková s haluškami postup přípravy receptu:

1

Svíčkovou očistíme, osolíme, poprášíme paprikou a celou obalíme slabými plátky slaniny. Převážeme nití a necháme asi 30 minut odležet.

2

Nakrájenou cibuli a slaninu dáme do pekáče, přidáme kousek másla a svíčkovou na něm asi 30 minut pečeme.

3

Pak ji vyndáme a zbylou cibuli se slaninou podusíme dorůžova. Zalijeme 0,5 litrem kyselé smetany, ve které jsme rozmíchali 4 lžíce mouky.

4

Dle chuti přisolíme, povaříme do zhoustnutí a pak omáčku přecedíme.

5

Při podávání krájíme svíčkovou na plátky, podléváme omáčkou a přidáváme halušky tvarohem sypané.

6

7

Halušky

8

Uvaříme uzené maso, nasekáme jej nadrobno a dáme do mísy.

9

Z mouky a vajec vypracujeme těsto a rozválíme je v tenké placky. Z nich pak krájíme větší čtverečky.

10

Ve vývaru z uzeného masa uvaříme nakrájené flíčky. Scedíme je a přidáme do mísy k uzenému masu.

11

Přisypeme trochu mletého pepře a květu, osolíme a přilijeme rozehřáté máslo.

12

V mléce rozšleháme vejce, zalijeme přísady v míse a vše zamícháme.

13

Prohodíme hrstkou strouhané housky a vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Necháme dorůžova upéct.

Poznámka

Halušky: Mouka 500 g Vejce 2 Droždí Maso uzené 500 g Máslo 50 g Mléko 2.5 dl Vejce 4 Strouhanka Máslo 20 g Sůl 1 kávová lžička Pepř 0.5 kávová lžička Muškátový květ 2 špetky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept