Rajčatová polévka s mascarpone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s mascarpone
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48760 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Cibule |
8 g | Cukr krupice |
5 g | Koření grilovací |
30 g | Mascarpone |
100 g | Máslo čerstvé |
2 g | Oregano sušené |
2 g | Pepř černý mletý |
140 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
120 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
40 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Jíška | |
---|---|
60 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 63,3mg |
Draslík | 298,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 128,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Mascarpone, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s mascarpone postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve na rozehřáté máslo, zpěníme, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou bílou cibuli, osmahneme dožluta, přidáme rajčatový protlak, osmažíme, přidáme nakládaná rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, ochutíme troškou grilovacího koření, přidáme cukr a vaříme zvolna půl hodiny. Zahustíme cibulovou jíškou, dobře rozmícháme a vaříme dalších 20 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, ovoníme oreganem, přilijeme smetanu a krátce povaříme. |
2 | Do talířů rozdělíme uvařenou těstovinovou rýži, zalijeme polévkou, doprostřed talíře položíme lžičku mascarpone a podáváme. |