Jednoduchý recept

Rajčatová polévka s mascarpone

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 48760
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Cibule
8 g Cukr krupice
5 g Koření grilovací
30 g Mascarpone
100 g Máslo čerstvé
2 g Oregano sušené
2 g Pepř černý mletý
140 g Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
120 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
40 g Těstoviny vařené (průměr)
Jíška
60 g Cibule
80 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
12% Sacharidy 43 g
54% Tuky 41 g
32% Sodík 646 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rajčatová polévka s mascarpone postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve na rozehřáté máslo, zpěníme, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou bílou cibuli, osmahneme dožluta, přidáme rajčatový protlak, osmažíme, přidáme nakládaná rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, ochutíme troškou grilovacího koření, přidáme cukr a vaříme zvolna půl hodiny. Zahustíme cibulovou jíškou, dobře rozmícháme a vaříme dalších 20 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, ovoníme oreganem, přilijeme smetanu a krátce povaříme.

2

Do talířů rozdělíme uvařenou těstovinovou rýži, zalijeme polévkou, doprostřed talíře položíme lžičku mascarpone a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept