Zapečený květák s boloňskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený květák s boloňskou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48763 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Houby čerstvé |
4 g | Kmín drcený |
800 g | Květák |
80 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový |
10 g | Oregano sušené |
1 dl | Protlak rajčatový |
10 g | Sůl |
150 g | Šunka uzená |
60 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 26,5mg |
Draslík | 519,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Květák, Oregano sušené, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Protlak rajčatový, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený květák s boloňskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Květák rozdělíme na nejmenší růžičky, v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, květák 5 minut povaříme a scedíme. |
2 | V rendlíku na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájené houby a šunku a 3 minuty orestujeme. Zalijeme protlakem, přidáme sůl, kmín a oregano a odstavíme. V jiném rendlíku usmažíme světlou jíšku, tu zředíme vodou, ve které se vařil květák a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme do šunkovo houbové směsi a udržujeme teplé. |
3 | Okapaný květák rozložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme teplou omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. |