Recept

Zapečený květák s boloňskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 48763
Kategorie: Zelenina

Ingredience

100 g Houby čerstvé
4 g Kmín drcený
800 g Květák
80 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej olivový
10 g Oregano sušené
1 dl Protlak rajčatový
10 g Sůl
150 g Šunka uzená
60 g Sýr Čedar

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 251kJ
5% Sacharidy 18 g
29% Tuky 21 g
38% Sodík 752 mg
20% Bílkoviny 12 g

Zapečený květák s boloňskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Květák rozdělíme na nejmenší růžičky, v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, květák 5 minut povaříme a scedíme.

2

V rendlíku na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájené houby a šunku a 3 minuty orestujeme. Zalijeme protlakem, přidáme sůl, kmín a oregano a odstavíme. V jiném rendlíku usmažíme světlou jíšku, tu zředíme vodou, ve které se vařil květák a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme do šunkovo houbové směsi a udržujeme teplé.

3

Okapaný květák rozložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme teplou omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept