Recept

Bramborové gnocchi s lanýžem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48766
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Bramborové gnocchi s lanýžem
80 g Lanýž
200 g Máslo čerstvé
10 ml Olej lanýžový
1 polévková lžíce Olej olivový
30 g Sůl
2 l Voda pitná
Bramborové gnocchi Ambiente [47101]
1 kg Brambory
50 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Olej olivový
150 g Solamyl
30 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 890kJ
10% Sacharidy 36 g
43% Tuky 32 g
118% Sodík 2 g
11% Bílkoviny 6 g

Bramborové gnocchi s lanýžem postup přípravy receptu:

1

Gnocchi dáme do osolené vroucí vody s trochou oleje a vaříme 5 až 7 minut, dokud nevyplavou.

2

Černé lanýže z Piemonte nakrájíme na velmi tenké plátky. Polovinu z nich dáme na pánvičku s rozpuštěným máslem a 5 minut je zahříváme (nesmí se péct). Přidáme několik kapek lanýžového oleje, osolíme a promícháme s čerstvě uvařenými gnocchi.

3

Servírujeme posypané druhou polovinou nakrájených lanýžů.

4

5

Bramborové gnocchi Ambiente [47101]:

6

Den předem uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a rozmačkáme nebo najemno nastrouháme do mísy. Přidáme 2 vejce, osolíme a dobře zamícháme. Smícháme změklé máslo, hrubou mouku a bramborový škrob a přidáme k bramborové směsi. Dobře promícháme, těsto se nesmí lepit na ruce, má být řidší, ale bez hrudek. Musíme nyní pracovat velmi rychle, protože bramborové těsto řídne.

7

Z těsta vyválíme 2 cm silné válečky, které rozkrájíme na gnocchi a ihned vaříme v osolené vodě s olivovým olejem. Uvařené gnocchi se odlepí ode dna a vyplavou. Po uvaření je ihned promícháme s omáčkou. Nikdy je neproplachujeme studenou vodou!

Poznámka

Lanýžové oleje jsou k dostání v různé kvalitě. Vybíráme jen takové, u kterých je uveden původ. Pokud gnocchi ihned nespotřebujeme, pomastíme je olivovým olejem nebo máslem, rozložíme a přikryjeme fólií.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept