Jednoduchý recept

Dušený losos s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48767

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
800 g Losos - filety
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
2 polévková lžíce Víno bílé
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 079kJ
1% Sacharidy 2 g
11% Tuky 9 g
10% Sodík 199 mg
72% Bílkoviny 40 g

Dušený losos s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme sójovou omáčku, bílé víno, zázvor a sůl, směsí potřeme omyté porce ryby. Citron omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Do hrnce dáme dnem vzhůru misku a přilijeme tolik vody, aby dno misky bylo alespoň 2 cm nad její hladinou.

3

Porce ryby položíme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a na ni i kolem ní dáme plátky citronu. Talíř dáme na dno misky v hrnci, hrnec přikryjeme utěrkou a vodu přivedeme k varu. Rybu vaříme v páře na středním ohni 5 až 10 minut doměkka.

4

Dušeného lososa podáváme posypaného kolečky jarní cibulky.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept