Jednoduchý recept

Zapečený candát s rizotem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 48772
Kategorie: Maso

Ingredience

480 g Candát obecný
40 ml Citronová šťáva
2 g Kmín drcený
40 g Mandle
80 g Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 g Sůl
Rizoto
60 g Máslo čerstvé
200 g Rýže Arborio
80 g Šalotka
200 ml Smetana 12% (konzumní)
6 g Sůl
50 g Sýr Parmezán
400 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 331kJ
18% Sacharidy 66 g
53% Tuky 40 g
78% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Zapečený candát s rizotem postup přípravy receptu:

1

Filety z candáta na straně kůže příčně nařízneme, celé filety osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém másle v pánvi osmažíme zprudka z obou stran, filety přeložíme na plech kůží dolů, povrch poklademe plátky mandlí, potřeme máslem z pánve a vložíme na pár minut zapéct do vyhřáté trouby. Přibližně na 7 minut.

2

Šalotku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přisypeme rýži, osmahneme, podlijeme trochou vína, povaříme, přilijeme část smetany, osolíme a za občasného přilévání vína a smetany vaříme téměř doměkka, ale ne úplně. Rýži odstavíme a mimo oheň přimícháme strouhaný parmezán. Rizoto připravované po italsku je řidší a rýže tvrdší.

3

Filety upravíme na talíře a doplníme rizotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept