Zapečený candát s rizotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený candát s rizotem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 48772 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
480 g | Candát obecný |
40 ml | Citronová šťáva |
2 g | Kmín drcený |
40 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 g | Sůl |
Rizoto | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Rýže Arborio |
80 g | Šalotka |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
6 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
400 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 297,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 346,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín drcený, Mandle, Sůl, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Rýže Arborio, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený candát s rizotem postup přípravy receptu:
1 | Filety z candáta na straně kůže příčně nařízneme, celé filety osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém másle v pánvi osmažíme zprudka z obou stran, filety přeložíme na plech kůží dolů, povrch poklademe plátky mandlí, potřeme máslem z pánve a vložíme na pár minut zapéct do vyhřáté trouby. Přibližně na 7 minut. |
2 | Šalotku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přisypeme rýži, osmahneme, podlijeme trochou vína, povaříme, přilijeme část smetany, osolíme a za občasného přilévání vína a smetany vaříme téměř doměkka, ale ne úplně. Rýži odstavíme a mimo oheň přimícháme strouhaný parmezán. Rizoto připravované po italsku je řidší a rýže tvrdší. |
3 | Filety upravíme na talíře a doplníme rizotem. |