Jednoduchý recept

Bílé fazole v omáčce z rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48774
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
425 g Fazole bílé sterilované
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
0,5 kg Rajčata
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Tymián sušený
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 902kJ
18% Sacharidy 65 g
15% Tuky 11 g
27% Sodík 543 mg
49% Bílkoviny 27 g

Bílé fazole v omáčce z rajčat postup přípravy receptu:

1

Fazole scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky rajčat a chvíli vše při stálém míchání smažíme. Rajčata rozmačkáme, přidáme česnek a bobkový list, oregano, tymián, cukr, pepř a sůl. Do hrnce přilijeme vodu, vše promícháme, necháme přejít varem a pak na mírném ohni zvolna vaříme, až směs zhoustne. Během vaření občas zamícháme. Z omáčky pak vyjmeme bobkový list, přisypeme do ní fazole a necháme je prohřát.

3

Petrželku omyjeme pod studenou vodou, okapanou nasekáme najemno a na závěr přimícháme k směsi v hrnci.

4

Fazole v rajčatové omáčce rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nastrouhaným parmezánem.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou bagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept