Bílé fazole v omáčce z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole v omáčce z rajčat
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48774 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
425 g | Fazole bílé sterilované |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
0,5 kg | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazole bílé sterilované, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole v omáčce z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Fazole scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou oloupeme a nakrájíme na větší kousky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky rajčat a chvíli vše při stálém míchání smažíme. Rajčata rozmačkáme, přidáme česnek a bobkový list, oregano, tymián, cukr, pepř a sůl. Do hrnce přilijeme vodu, vše promícháme, necháme přejít varem a pak na mírném ohni zvolna vaříme, až směs zhoustne. Během vaření občas zamícháme. Z omáčky pak vyjmeme bobkový list, přisypeme do ní fazole a necháme je prohřát. |
3 | Petrželku omyjeme pod studenou vodou, okapanou nasekáme najemno a na závěr přimícháme k směsi v hrnci. |
4 | Fazole v rajčatové omáčce rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nastrouhaným parmezánem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou bagety.