Špagety s omáčkou z rajčat a sépiového inkoustu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s omáčkou z rajčat a sépiového inkoustu
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48775 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Česnek |
20 g | Chilli paprička |
200 g | Olej olivový |
200 g | Pancetta |
10 g | Pepř černý mletý |
1,5 kg | Rajčata soudková |
20 g | Sépiový inkoust |
1,5 kg | Špagety |
50 g | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 11g |
Draslík | 424,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Rajčata soudková, Sépiový inkoust, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s omáčkou z rajčat a sépiového inkoustu postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme, pokrájíme a propasírujeme rajčata, oloupaný česnek a chilli papričky nakrájíme nadrobno a pancettu na malé kostičky. |
2 | Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje dle návodu na obalu. |
3 | Do pánve nalijeme olivový olej a na mírném plameni pozvolna dozlatova opečeme kostičky pancetty a česneku. Přidáme nakrájené chilli papričky a krátce orestujeme. Přilijeme propasírovaná rajčata a několik minut vaříme, až omáčka lehce zhoustne. Pak přidáme sépiový inkoust, opepříme, osolíme a opět krátce povaříme. Na závěr přimícháme lžíci parmezánu a omáčku smícháme s právě přecezenými špagetami. Podáváme posypané parmezánem. |
Poznámka
Chilli papričky dáváme do oleje vždy na začátku vaření. Jídlo tím získá kromě ostrosti i papričkovou vůni.