Recept

Špagety s bazalkovým pestem genovese

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48777
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

130 g Bazalka
15 g Česnek
1 polévková lžíce Olej olivový
250 g Olej olivový extra panenský
60 g Oříšky piniové
1,5 kg Špagety
50 g Sůl
40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
80 g Sýr Parmezán
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 866 kcal
Kilojoule 3 624kJ
32% Sacharidy 114 g
42% Tuky 31 g
104% Sodík 2 g
41% Bílkoviny 23 g

Špagety s bazalkovým pestem genovese postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme „al dente“ asi 5 minut v osolené vodě se lžící olivového oleje.

2

Nastrouháme sýr parmezán i pecorino. Natrháme bazalkové lístky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Dáme do kamenného hmoždíře, přidáme pár lžic panenského olivového oleje, větší část piniových oříšků a vše rozdrtíme. Přilijeme zbytek oleje, přidáme nastrouhané sýry a dále drtíme, dokud nám nevznikne pesto. To nalijeme do teplé pánve a na mírném ohni ho necháme pomalu rozpouštět. Jakmile začne trochu prskat, přilijeme vodu, ve které jsme vařili těstoviny (přibližně 10 ml na 1 porci) a promícháme. Nakonec smícháme s právě přecezenými špagetami. Podáváme posypané parmezánem a posypané zbytkem piniových oříšků.

Poznámka

Těstoviny po scezení nikdy nenecháváme stát, ihned je promícháme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept