Recept

Fettuccine s kuřetem – all’Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48779

Ingredience

250 g Cibule
2 g Kari koření
700 g Kuřecí prsa
40 g Limetková šťáva
170 g Olej olivový
500 g Smetana 33% (šlehačka)
400 g Sýr Parmezán
70 g Sůl
Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088]
0,6 kg Mouka pšeničná - Semolina
1,4 kg Mouka pšeničná hladká
600 g Olej olivový
108 g Sůl
432 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,173 kcal
Kilojoule 4 906kJ
29% Sacharidy 103 g
91% Tuky 68 g
256% Sodík 5 g
70% Bílkoviny 39 g

Fettuccine s kuřetem – all’Ambiente postup přípravy receptu:

1

Řízky z kuřecích prsíček nakrájíme na 1cm nudličky. Posypeme je kari kořením, promastíme 70 g olivového oleje, promícháme a dáme na 1 hodinu marinovat do lednice.

2

Marinované maso osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem tak, aby uvnitř zůstala šťavnatá. Do pánve přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Zalijeme šlehačkou, přidáme většinu čerstvě nastrouhaného parmezánu a velmi krátce, jen do doby, kdy se vytvoří první bublina, povaříme. Do omáčky přilijeme limetkovou šťávu a smícháme ji s právě přecezenými těstovinami. Podáváme posypané trochou strouhaného parmezánu.

3

Domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente:

4

Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme.

5

Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit.

6

Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice.

7

Těsto rozválíme ho na tenké pláty, ze kterých nakrájíme široké nudle – fettuccine. Uvaříme je al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem.

Poznámka

Vodu na vaření těstovin musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou. Vaření těstovin si musíme načasovat tak, aby z vody šly těstoviny rovnou na pánvičku s omáčkou. Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept