Kaštanová pěna s pusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanová pěna s pusinkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48780 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
50 g | Čokoláda na vaření |
20 g | Cukr moučkový |
200 g | Kaštany jedlé |
120 g | Nektarinka |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
30 ml | Voda pitná |
5 g | Želatina |
Pusinky | |
---|---|
120 g | Cukr moučkový |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 314,1mg |
Draslík | 413,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kaštany jedlé, Nektarinka, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanová pěna s pusinkami postup přípravy receptu:
1 | Kaštany uvaříme, oloupeme a umeleme na prášek. Smetanu s moučkovým cukrem vyšleháme do šlehačky a dáme do lednice. Čokoládu nalámeme do kovové misky, tu vložíme do vroucí vody a ve vodní lázni necháme rozpustit. Želatinu rozmícháme v malém množství vody a zahřejeme, aby se rozpustila. Nesmí přejít varem. Vejce vyklepneme do jiné kovové misky a ve vodní lázni je vyšleháme, až začnou tuhnout. Šlehačku vyndáme z lednice, opatrně a zvolna do ní přimícháme kaštanový prášek, velmi pomalu přiléváme želatinovou vodu, stále zvolna mícháme, přimícháme čokoládu, vejce, zvolna ale důkladně vše promícháme a dáme ztuhnout do lednice. |
2 | Z bílků vyšleháme tužší sníh, přimícháme pomalu moučkový cukr a tvořítkem z něj vyrobíme pusinky, které na plechu v troubě usušíme. |
3 | Vychladlé pusinky upravíme na talířky, ozdobíme kaštanovou pěnou, ozdobíme plátky nektarinky a podáváme. |