Zelníky ze Šumavy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelníky ze Šumavy
Zelníky ze Šumavy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48782 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
30 dkg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové škvarky |
30 dkg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 67,8mg |
Draslík | 166,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 157,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelníky ze Šumavy postup přípravy receptu:
1 | Hlávku čerstvého zelí očistíme, zbavíme vrchních listů, rozkrojíme ji, vykrojíme košťál a polovinu zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do mísy. Přisypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kmín, pepř, škvarky a 2 lžíce roztopeného sádla. V míse vypracujeme těsto a dáme ho na vál. Válečkem ho rozválíme na placku a formičkou, přibližně o průměru 8 cm vykrojíme placičky o síle 6-8 mm. Dáme je na plech potřený sádlem (2 lžíce) a pečeme je v předehřáté troubě na 220°C dozlatova (přibližně 7-10 minut). |
Poznámka
1