Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48782
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín celý
30 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové škvarky
30 dkg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 000kJ
17% Sacharidy 60 g
18% Tuky 13 g
12% Sodík 231 mg
51% Bílkoviny 29 g

Zelníky ze Šumavy postup přípravy receptu:

1

Hlávku čerstvého zelí očistíme, zbavíme vrchních listů, rozkrojíme ji, vykrojíme košťál a polovinu zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do mísy. Přisypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, kmín, pepř, škvarky a 2 lžíce roztopeného sádla. V míse vypracujeme těsto a dáme ho na vál. Válečkem ho rozválíme na placku a formičkou, přibližně o průměru 8 cm vykrojíme placičky o síle 6-8 mm. Dáme je na plech potřený sádlem (2 lžíce) a pečeme je v předehřáté troubě na 220°C dozlatova (přibližně 7-10 minut).

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept