Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48783
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 g Bazalka
75 g Česnek
60 g Olej olivový
60 g Olej slunečnicový
4 g Oregano sušené
1,2 kg Passata (drcená rajčata)
Těsto na pizzu Ambiente [47097]
150 g Droždí
1,4 kg Mouka pšeničná hladká
75 g Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 638kJ
30% Sacharidy 109 g
17% Tuky 12 g
173% Sodík 3 g
38% Bílkoviny 21 g

Pizza Marinara Ambiente postup přípravy receptu:

1

Těsto na pizzu Ambiente:

2

Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.

3

Těsto necháme aspoň hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.

4

Nakynuté bochánky těsta vypracujeme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Sterilovaná rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek, celé lístky bazalky, sušené oregano a zakápneme směsí olivového a slunečnicového oleje.

5

Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě předehřáté na maximum.

6

Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, a pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept