Jednoduchý recept

Omelety s bylinkami a žampióny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48786
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel kudrnka
50 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 dl Vývar zeleninový
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
10% Sacharidy 36 g
13% Tuky 9 g
6% Sodík 127 mg
19% Bílkoviny 11 g

Omelety s bylinkami a žampióny postup přípravy receptu:

1

Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno ji nasekáme.

2

V míse smícháme mouku a trochu mléka, osolíme, přimícháme žloutek, přilijeme zbylé mléko a ušleháme hladké těsto. Pak do těsta přimícháme petrželku a necháme ho 15 minut odpočinout.

3

Žampióny omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

4

Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a i se zelenou natí nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

5

V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme do ní těsto a omeletu smažíme na středním ohni z každé strany 1 až 2 minuty dozlatova. Postupně usmažíme omelety ze všeho těsta, přikryjeme je a necháme v teple.

6

V pánvi rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání osmažíme nakrájené cibulky a žampióny, pak přidáme prolisovaný česnek a směs ochutíme tymiánem. Přilijeme vývar, vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Vaříme na středním ohni přibližně 2 minuty až směs trochu zhoustne, pak opepříme a osolíme.

7

Na upečené omelety rozetřeme houbovou náplň, přeložíme je a podáváme posypané nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept