Jednoduchý recept

Rizoto s fazolemi a smrži

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 48787

Ingredience

100 g Fazole Fava
15 g Fazolové klíčky
50 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový extra panenský
200 g Rýže Arborio
30 g Smrže čerstvé
20 g Sýr Parmezán
50 ml Víno bílé
600 g Vývar slepičí
50 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
13% Sacharidy 48 g
26% Tuky 20 g
29% Sodík 585 mg
15% Bílkoviny 9 g

Rizoto s fazolemi a smrži postup přípravy receptu:

1

Šalotku nakrájíme nadrobno, smrže na menší kousky, parmezán nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme rýži, znovu orestujeme, podlijeme bílým vínem a chvilku vaříme, podlijeme troškou vývaru a vaříme doměkka, průběžně přiléváme vývar. Před koncem vaření přimícháme fazole. Smrže krátce osmahneme na másle a přimícháme i s výpekem do rizota. Nakonec přimícháme parmezán a hotové rizoto upravíme na talíře, ozdobíme fazolovými klíčky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept