Jednoduchá letní nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchá letní nádivka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4879 |
Ingredience
4 dkg | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
3 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
15 dkg | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
60 dkg | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 238,8mg |
Draslík | 97,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 169,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Nové koření celé, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchá letní nádivka postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozmícháme v mléce, přidáme uvařené maso, sůl, petrželku, pepř a nové koření. Přidáme strouhanku, aby směs byla hustá. |
2 | Nádivku pečeme v máslem vymazaném pekáči asi 30 minut. |
3 | Můžeme podávat jak teplou, tak studenou. |