Kozí sýr s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kozí sýr s pórkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 48790 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
160 g | Chléb výběrový |
100 g | Med včelí |
10 ml | Ocet Sherry |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
10 ml | Ořechový olej |
200 g | Pórek |
200 g | Sýr kozí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 182,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Sýr kozí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb výběrový, Ocet Sherry, Olej olivový extra panenský, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kozí sýr s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Do misky nalijeme ocet, med, olej, promícháme a ještě teplý pórek do této směsi namočíme. Necháme uležet několik hodin, nejlépe přes noc. Porce sýru zapečeme pod grilem, plátky chleba usušíme v troubě. |
2 | Na talíře upravíme naložený pórek, na něj navrstvíme sýr a plátky chleba. Celý pokrm pokapeme ořechovým olejem a podáváme. |
Poznámka
Z kozích sýru se hodí Crottin de Chavignol.