Omeleta s jablky a skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s jablky a skořicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48791 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
70 g | Cukr moučkový |
0,5 kg | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
6,5 dl | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 276,6mg |
Draslík | 214,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 350,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s jablky a skořicí postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku a sůl, metlou vmícháme vejce, mléko a 2 lžíce cukru. Zbylý cukr smícháme se skořicí. |
2 | Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťávou. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj půl centimetrovou vrstvu těsta, na těsto dáme plátky jablek a posypeme je cukrem se skořicí. Omeletu smažíme na středním ohni přibližně 2 minuty, pak ji opatrně obrátíme a smažíme další asi 2 minuty, až cukr zkaramelizuje. |
4 | Stejným způsobem usmažíme omelety ze všeho těsta a všech jablek. |
5 | Omelety podáváme teplé, přelité máslovým výpekem z pánve. |
Poznámka
Pokud chceme podávat všechny omelety společně, udržujeme je v teple například v troubě, kterou vyhřejeme na 50 až 70 stupňů.