Jednoduchý recept

Trhanec s rozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48792

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr moučkový
40 g Cukr vanilka
0,5 dl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
50 g Rozinky tmavé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 dl Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 452kJ
15% Sacharidy 54 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 66 mg
15% Bílkoviny 8 g

Trhanec s rozinkami postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme rozinky s citronovou a jablečnou šťávou a necháme je 15 minut uležet.

2

Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

3

V hrnku rozpustíme 50 g másla. V míse smícháme metlou mouku, sůl, vanilkový cukr, žloutky, rozpuštěné máslo a mléko. Pak k směsi přidáme rozinky a pomalu vmícháme sníh.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme do ní těsto a na středním ohni 5 minut smažíme. Pak placku obrátíme, chvilku smažíme a dvěma vidličkami ho roztrháme na několik kusů. Na těsto nasypeme moučkový cukr a kousky trhance smažíme za stálého míchání a obracení ze všech stran, až mají zlatavou barvu.

Poznámka

Vhodnou přílohou k trhanci je čerstvé ovoce nebo povidla. Můžeme ho podávat i se šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept