Jednoduchý recept

Losos zapečený se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48797
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Losos - filety
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2,5 l Víno bílé
200 g Zakysaná smetana
50 g Žampiony - sterilované
350 g Zelí červené - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,090 kcal
Kilojoule 4 559kJ
7% Sacharidy 25 g
55% Tuky 42 g
26% Sodík 530 mg
77% Bílkoviny 43 g

Losos zapečený se zelím postup přípravy receptu:

1

Lososa omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Žampiony propláchneme pod studenou vodou, okapané nakrájíme na malé kousky a promícháme se sterilizovaným zelím.

2

Zapékací formu vymažeme máslem, zbytek másla s trochou soli v pánvi osmahneme dozlatova.

3

Do formy rozložíme část zelí a žampiony, pokapeme ho citronovou šťávou a na něj položíme třetinu plátků lososa. Ryby potřeme rozpuštěným osoleným máslem, dáme na ně další část zelí, to opět pokapeme citronovou šťávou, na zelí dáme lososa, a tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Horní vrstva je z lososa.

4

V misce smícháme zakysanou smetanu s vínem a směs nalijeme do zapékací mísy.

5

Zapékáme 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, pak hned rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept