Jednoduchý recept

Kuře dušené na víně s cibulí, česnekem a šalotkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48798

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 ks Kuře
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 l Víno červené
2 stroužek Česnek
150 g Šalotka
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 886 kcal
Kilojoule 3 706kJ
3% Sacharidy 10 g
81% Tuky 61 g
19% Sodík 385 mg
101% Bílkoviny 57 g

Kuře dušené na víně s cibulí, česnekem a šalotkou postup přípravy receptu:

1

Šalotky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

2

Kuře rozporcujeme na 6 kousků, které omyjeme a osušíme.

3

V misce důkladně opepříme a osolíme mouku a obalíme v ní porce kuřete.

4

V pekáči rozehřejeme polovinu másla a olej, přisypeme kousky slaniny a nakrájenou šalotku, za stálého míchání osmažíme a vyjmeme z pekáče.

5

Pak v pekáči ze všech stran osmažíme maso, vrátíme do něj šalotku se slaninou, přidáme cibuli a česnek, vše promícháme a smažíme ještě 10 minut.

6

Do pekáče potom přilijeme víno a vše pod pokličkou 40 minut za občasného míchání dusíme.

7

Žampióny omyjeme, necháme je okapat, nakrájíme na plátky a osmažíme na zbylém másle, opepříme a osolíme. Osmažené je necháme okapat na papírovém ubrousku.

8

Maso s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými žampiony a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept